Omais- ja perhehoidon tuki

Lähetä tukipyyntö Omat tukipyyntöni
Tervetuloa
Kirjaudu

Näin otat Oima-palvelun käyttöösi

Perhe- ja omaishoitajan ohje Oima-palvelun käyttöönottoon.


SISÄLTÖ

Oima-palvelumme tukee seuraavia selaimia

  • Firefox
  • Chrome
  • Edge
  • Safari


Selaimista tuetaan vähintään kahta viimeisintä versiota. Voit tarkistaa selainten viimeisimmät versiot Browsehappy-sivulta.

Palvelu voi toimia myös selaimilla joita ei ole listassa tai vanhemmilla versioilla, mutta palvelun toimivuutta näillä selaimilla emme voi taata.


Internet Explorer -selaimen tuki on päättynyt palvelussamme 1.6.2019. Microsoft kehottaa lopettamaan Internet Explorer -selaimen käytön vakavien tietoturvariskien vuoksi.


Käyttämällä selainten uusimpia versioita, varmistat myös niiden tietoturvallisen käytön. Päivitä selaimesi tai pyydä tietokoneesi järjestelmänvalvojaa tekemään päivitys.


Kuinka tarkistan version ja päivitän selaimen


Rekisteröityminen ja kirjautuminen

Saat Oima-palvelun käyttöösi osoitteessa minun.oima.fi. Rekisteröidyt palveluun luomalla itsellesi Oima-tilin.  Jatkossa rekisteröitymisen jälkeen myös kirjautuminen tapahtuu samassa osoitteessa.


Rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen pääset myös etusivumme kautta oima.fi ja klikkaamalla sivun yläosan valikosta oranssilta pohjalta löytyvää lukon kuvaa.


 


Rekisteröityminen aloitetaan luomalla ilmainen tili.
Lisää sähköpostiosoitteesi, joka toimii jatkossa käyttäjätunnuksenasi ja valitse salasana. Muista ottaa salasana talteen itsellesi.


Suosittelemme rekisteröitymään vasta sen jälkeen, kun kunta/palkkionmaksaja on vienyt tietosi palveluun ja ohjeistanut ottamaan palvelun käyttöön. Tällöin rekisteröitymisen jälkeen palvelu ilmoittaa, että Sähköpostiosoite löytyy jo palvelustamme.

Tilin luomisvaiheen jälkeen saat asettamaasi sähköpostiin viestin Oimalta, jossa pyydämme sinua vielä vahvistamaan sähköpostin. Klikkaamalla tuota linkkiä sinut ohjataan takaisin palveluun ja sähköpostiosoitteesi vahvistetaan samalla. Tämän jälkeen pääset tekemään roolin valinnan.
Roolin valinta

Sähköpostin vahvistamisen jälkeen tulet rooli-valintaan. Valitse rooliksi Hoitaja.Voit halutessasi valita uutiskirjeitä ennen palveluun jatkamista, mutta tämä ei ole pakollista.
Omat tietosi täydentyvät kunnan/palkkionmaksajan kirjaamista tiedoista.


Huom. Tämä kohta ei vaikuta rekisterinpitäjän kirjaamiin tietoihin palvelussa. Esim. tilinumeron muutos ei päivity muokkaamalla tietoa hoitajan näkymässä, vaan kaikkien tietojen muutoksista tulee aina ilmoittaa kuntaan/palkkionmaksajalle.

Tunnistautuminen

Vahva tunnistautuminen tehdään valitsemalla etusivulle kohta 2. Tunnistaudu. Hyväksy Oima-palvelun käyttöehdot klikkaamalla liukuvalikkoa ja valitse tunnistautumistapa henkilöllisyytesi varmentamiseen.

Huom! Mustapohjaisella selaimella liukuvalikko voi näkyä heikosti, mutta se sijaitsee kuitenkin kuvan mukaisesti Hyväksyn - sanan edessä.Salasanan vaihtaminen

Mikäli unohdat salasanasi, voit vaihtaa sen kirjautumisnäkymässä valitsemalla Unohditko salasanasi? Tämän jälkeen kirjoita palvelussa käyttämäsi sähköpostiosoitteesi sille kuuluvaan kenttään ja paina Lähetä salasananvaihtolinkki. Saat sähköpostiisi ohjeet salasanan vaihtamiseen.


Jos salasanan vaihto-ohjetta ei näy sähköpostiohjelmassasi, muista tarkistaa myös sähköpostisi roskaposti-kansio. Huomaathan, että vaihtolinkki on voimassa vain kaksi tuntia. 


Toimeksiantosopimus

Toimeksiantosopimuksesi näkyy palveluun kirjautuneena, kun palkkionmaksaja on luonut ja vahvistanut sähköisen sopimuksen Oima-palvelussa. Kaikista toimeksiantosopimukseen liittyvistä muutoksista vastaa palkkionmaksajasi.Ei toimeksiantosopimusta luotuna?

Mikäli kunta/palkkionmaksaja ei ole vielä tallentanut voimassa oleviakaan toimeksiantosopimuksiasi palveluun, tästä tulee alla olevan mukainen huomautus. Voit kuitenkin tehdä jo tunnistautumisen pankkitunnuksillasi Tunnistautumiseen - painiketta klikkaamalla(-> siirry ohjeessa kohtaan Tunnistautuminen).

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.