Omais- ja perhehoidon tuki

Lähetä tukipyyntö Omat tukipyyntöni
Tervetuloa
Kirjaudu

Näin otat Oima-palvelun käyttöösi

Perhe- ja omaishoitajan ohje Oima-palvelun käyttöönottoon.


SISÄLTÖ

Oima-palvelumme tukee seuraavia selaimia

  • Firefox
  • Chrome
  • Edge
  • Safari


Selaimista tuetaan vähintään kahta viimeisintä versiota. Voit tarkistaa selainten viimeisimmät versiot Browsehappy-sivulta.

Palvelu voi toimia myös selaimilla, joita ei ole listassa tai vanhemmilla versioilla, mutta palvelun toimivuutta näillä selaimilla emme voi taata.


Internet Explorer -selaimen tuki on päättynyt palvelussamme 1.6.2019. Microsoft kehottaa lopettamaan Internet Explorer -selaimen käytön vakavien tietoturvariskien vuoksi.


Käyttämällä selainten uusimpia versioita, varmistat myös niiden tietoturvallisen käytön. Päivitä selaimesi tai pyydä tietokoneesi järjestelmänvalvojaa tekemään päivitys.


Kuinka tarkistan version ja päivitän selaimen


Rekisteröityminen ja kirjautuminen Oima-palveluun


Saat Oima-palvelun käyttöösi osoitteessa minun.oima.fi. Rekisteröidyt palveluun luomalla itsellesi Oima-tilin. Jatkossa rekisteröitymisen jälkeen myös kirjautuminen tapahtuu samassa osoitteessa.


Rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen pääset myös oima.fi -verkkosivuiltamme ja klikkaamalla sivun yläosan valikosta olevaa lukon kuvaa, joka on oranssilla pohjalla. (ks. alla oleva havainnekuva)


 

1. Rekisteröityminen aloitetaan luomalla ilmainen tili Oima-palveluun. Lisää ensimmäiseksi sähköpostiosoitteesi, joka toimii jatkossa käyttäjätunnuksenasi.

2. Saat seuraavaksi oheisen viestin, jossa kerrotaan sähköpostiisi tulleesta vahvistusviestistä. Viestissä on linkki, jolla pääset viimeistelemään rekisteröitymisesi Oima-palvelun käyttäjäksi Visma Connectin kautta. 



3. Ohessa sähköpostiisi tuleva viesti ja aktivointilinkki. Paina "Aktivoi tili" -nappia, ja sinut ohjataan takaisin Oima-palveluun.


4. Valitse seuraavaksi vahva salasana ja muista ottaa salasana talteen itsellesi. Alla olevassa kuvassa näet ohjeet, miten luot palveluun vahvan salasanan.


5. Sinun tulee sen jälkeen hyväksyä Oima-palvelun käyttöehdot, jotta pääset etenemään palvelussa Vahvaan tunnistautumiseen.

6. Vahva tunnistautuminen tehdään joko mobiilivarmenteella tai verkkopankissa. Vahva tunnistautuminen tehdään palveluun aina ensimmäisellä kerralla. Jatkossa palvelu voi satunnaisesti pyytää tunnistautumaan vahvasti vielä uudelleen. Tämä on osa Oiman parempaa tietoturvaa.



7. Vahvan tunnistautumisen jälkeen on mahdollista, että palveluun ilmoittamaasi sähköpostiin tulee kuusinumeroinen turvakoodi, joka tulee kirjoittaa alla olevan ruutuun.



 8. Onneksi olkoon, olet nyt tunnistautunut onnistuneesti Oima-palveluun. Siirry seuraavaksi etusivulle. 



Suosittelemme rekisteröitymään vasta sen jälkeen, kun hyvinvointialue on vienyt tietosi palveluun ja ohjeistanut ottamaan palvelun käyttöön. Tällöin rekisteröitymisen jälkeen palvelu ilmoittaa, että Sähköpostiosoite löytyy jo palvelustamme.



Roolin valinta

Sähköpostin vahvistamisen jälkeen tulet "roolin valinta" -valikkoon. Valitse rooliksi Hoitaja.



Voit halutessasi valita uutiskirjeiden tilauksen ennen palveluun jatkamista, tämä ei ole pakollista. Uutiskirjeissä kerromme Oima-palvelun uusista ominaisuuksista ja muista ajankohtaisista asioista, pysyt siis aina ajantasalla!




Omat tietosi täydentyvät hyvinvointialueen kirjaamista tiedoista.


Huom. Tämä kohta ei vaikuta rekisterinpitäjän kirjaamiin tietoihin palvelussa. Esim. tilinumeron muutos ei päivity muokkaamalla tietoa hoitajan näkymässä, vaan kaikkien tietojen muutoksista tulee aina ilmoittaa hyvinvointialueelle.





Salasanan vaihtaminen

1. Mikäli unohdat salasanasi, voit vaihtaa sen kirjautumisnäkymässä painamalla "Unohditko salasanasi?" -nappia.  



2. Tämän jälkeen kirjoita palvelussa käyttämäsi sähköpostiosoitteesi sille kuuluvaan kenttään ja paina "Lähetä salasananvaihtolinkki" -nappia. 



3. Saat oheisen viestin sähköpostiisi, jossa on ohjeet salasanan vaihtamiseen. Jos "salasanan vaihto"-viestiä ei näy sähköpostissasi, muista tarkistaa myös roskaposti-kansio. Huomaathan, että vaihtolinkki on voimassa vain 15 min.

Toimeksiantosopimus


Toimeksiantosopimuksesi näkyy palveluun kirjautuneena, kun palkkionmaksaja on luonut ja vahvistanut sähköisen sopimuksen Oima-palvelussa. Kaikista toimeksiantosopimukseen liittyvistä muutoksista vastaa palkkionmaksajasi.



Ei toimeksiantosopimusta luotuna?

Mikäli hyvinvointialueesi ei ole vielä tallentanut voimassa oleviakaan toimeksiantosopimuksiasi palveluun, tästä tulee alla olevan mukainen huomautus. Voit kuitenkin tehdä jo tunnistautumisen pankkitunnuksillasi Tunnistautumiseen - painiketta klikkaamalla(-> siirry ohjeessa kohtaan Tunnistautuminen).





Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.