Omais- ja perhehoidon tuki

Lähetä tukipyyntö Omat tukipyyntöni
Tervetuloa
Kirjaudu

Hoitajan ohje dokumenttien tallentamiseen

Oima-palvelussa on uusi ominaisuus dokumenttien tallentamista varten suoraan palveluun.

SISÄLTÖ

1. Dokumentin tallentaminen

Dokumentteja on mahdollista ladata palveluun joko "sopimuksista" tai "hoitopäivä" -näkymästä. Mikäli hyvinvointialue ei ole määritellyt kategorian luomisen yhteydessä Sinulle oikeuksia, et pääse tallentamaan dokumentteja.

Dokumentit tallentuvat Visman tarjoamaan turvalliseen dokumenttivarastoon. Tämän myötä dokumenttisi ovat useammassa paikassa varmuustallennettuja.

1.1. Dokumentin tallentaminen "Sopimukset"-näkymästä

Sopimus-näkymässä vasemmasta palkista löytyy dokumentit-välilehti, josta pääsee tallentamaan uuden dokumentin.

Tallentaminen tapahtuu klikkaamalla "Tallenna uusi dokumentti" -painiketta.

Kuva 1. Dokumentin tallentaminen "sopimukset"-sivulla. Tallentaminen tapahtuu klikkaamalla "Tallenna uusi dokumentti" -painiketta.

Seuraavaksi avautuu näkymä, johon täytetään tallennusta koskevat tiedot. Huomioithan, että kategoria-kenttään tulevat näkyviin hyvinvointialueen määrittämät kategoriat. Vaihtoehtoja voi olla useita. Suosittelemme valitsemaan sen, joka parhaiten kuvaa tallennettavaa dokumenttia.

Kuva 2. Ohessa näkymä, mitä tietoja täytetään lisättäessä dokumentteja. "Tallenna"-painikkeesta dokumentti tallentuu Oima-palveluun.

Tallennetut dokumentit näkyvät sekä "sopimukset"- että "hoitopäivät"-näkymissä, josta niitä voi tarkastella tai poistaa.

Kuva 3. Listaus tallennetuista dokumenteista "sopimukset"-ja "hoitopäivät"-näkymissä.

TAI VASTAAVASTI

1.2. Dokumentin tallentaminen "Hoitopäivät" -näkymästä

Dokumentin tallentaminen tapahtuu klikkaamalla "Lisää dokumentti" -painiketta.
Huomoithan, että hoitojaksolta ei voi  poistaa dokumentteja, jos jakso on jo hyväksytty.

Kuva 4. Ohessa näkymä "Hoitopäivät"-sivulla, jossa "Lisää dokumentti"-painikkeesta pääsee lisäämään jaksolle dokumentin ja "Dokumentit"-painikkeesta pääsee tarkastamaan jaksolle tallennetut dokumentit.

Kuva hoitopäivä näkymästä, jossa pääsee lisäämään dokumentteja.

"Lisää dokumentti"-painiketta klikkaamalla avautuu näkymä, johon täytetään tallennusta koskevat tiedot. Huomioithan, että kategoria-kenttään tulevat näkyviin hyvinvointialueen määrittämät kategoriat. Vaihtoehtoja voi olla useita. Suosittelemme valitsemaan sen, joka parhaiten kuvaa tallennettavaa dokumenttia.

Dokumentit palveluun on lisätty uusi ominaisuus, joka hyödyntää tekoälyä. Tekoälyn avulla voit lukea kuitin tiedot kuvasta ja se täyttää automaattisesti summan ja päivämäärän puolestasi. Hoitaja voi käyttää tätä ominaisuutta vain, jos hyvinvointialue on antanut tekoälylle luvan tulkita dokumentteja kategorian luomisen yhteydessä.

Alla esimerkki kuvia.

Kuva 5. Kuva "Lisää dokumentteja jaksolle"-näkymästä, johon on lisätty dokumentti kuvatiedostona nuolen osoittamaan kohtaan. Kuittien lisääminen jaksolle onnistuu näppärästi myös mobiilissa.

Kuva 6. Tekoälyn lukema kuitti-kuvan tiedot ympyröitynä "Uuden lisäkorvauksen tiedot"-näkymässä. Kun olet tarkastanut oikeudellisuuden, paina lopuksi "Tallenna"-painiketta, ja kuitti on tallessa hoitojaksolla.

Tallennetut dokumentit näkyvät sekä "sopimukset"- että "hoitopäivät"-näkymissä, josta niitä voi

tarkastella "Avaa dokumentit"-painikkeesta tai poistaa "Poista"-painikkeesta.

Kuva 7. Listaus kaikista tallennetuista dokumenteista "sopimukset"-ja "hoitopäivät"-näkymissä.

2. Dokumenttien hallinta

Dokumenttien hallintatyökalu löytyy yläpalkista kohdasta "Dokumentit". Siellä on 3 välilehteä, joissa on voimassaolevat, vanhentuneet ja poistuvat -dokumentit. Pystyt tekemään hakuja dokumentteihin henkilötunnuksella sekä myös rajaamaan dokumenttien kategoriat-kohdasta kategorian mukaan.

Alla kuva palveluun tallennetuista dokumenteista.  Klikatessa dokumentin nimeä pääset tarkastelemaan dokumenttia. "Poista"-painikkeesta voit halutessasi poistaa dokumentin palvelusta. Jos poistettavia dokumentteja olisi useampi, niitä saa myös poistettua massana. Poistettavia dokumentteja ruksitaan dokumentin nimen vasemmalta puolelta, niin monta kappaletta, kuin haluaa, ja tämän jälkeen aktivoituu "Poista valitut"-painike, jota ne pääsee poistamaan. Poistetut dokumentit siirtyvät "Poistuvat"-välilehdelle, josta se poistuu kokonaan palvelusta kuukauden kuluessa. "Avaa sopimus/hoitojakso/henkilötiedot"-painikkeesta pääset kyseiselle sivulle.

Vanhentuneet-välilehdelle siirtyvät automaattisesti kaikki dokumentit, joiden voimassaoloaika umpeutuu kategorian määrittämän ajan mukaan.

Kuva 8. Dokumenttien hallinta löytyy palvelun yläreunasta kohdasta "dokumentit".