Omais- ja perhehoidon tuki

Lähetä tukipyyntö Omat tukipyyntöni
Tervetuloa
Kirjaudu

Perhehoitaja - näin käytät palvelua

Perhehoitajan ohje palvelun käyttöön sekä hoito- ja vapaapäivien raportointiin


SISÄLTÖ


Näin pääset raportoimaan

Kun olet kirjautunut Oima-palveluun, voit tarkastella toimeksiantosopimuksia ja raportoida hoitopäiviä. Siirry Sopimukset -näkymään palvelun ylävalikosta. 


Palveluun tallennetut toimeksiantosopimukset näkyvät voimassaolon mukaisesti omilla välilehdillään. Mikäli sopimuksia on useita, erotat ne hoidossa olevan henkilön sekä hoitomuodon perusteella.

Klikkaamalla Hoidon järjestämisestä vastaava kunta voit tarkastella haluamaasi sopimusta ja ohjaudut kyseisen sopimuksen Yhteenveto sivulle.  Sopimuksen vasemmasta laidasta voit tarkastella erikseen Yhteenvetoa, Palkkiomuutoksia, Palkkiolaskelmia ja Kertyneitä vapaita.Hoitopäivien raportointi tapahtuu hoitojaksojen kalenterinäkymässä, jonne pääset klikkaamalla Sopimukset -näkymässä halutun sopimuksen kohdalla Hoitopäivät -toimintoa. 

Sama Hoitopäivät- painike löytyy myös sopimuksen näkymässä sen yläosastaVinkki: Mikäli sinulla on useampi hoidettava, ja olet jo tallentanut yhdelle hoitojaksolle hoitopäiväsi, voit vaihtaa toisen hoidettavan hoitojaksolle valitsemalla toisen henkilön Hoidettava - valikosta. tämä nopeuttaa useamman hoidettavan hoitopäivien kirjaamista.

Hoitojaksot käsitellään aikajärjestyksessä alhaalta ylöspäin.Hoitopäivien raportointi

Päivän tyypeissä on käytettävissä erilaisia lisävalintoja, esim. Ei kulukorvausta. Tarkista kuntakohtaiset käytännöt lisävalinnoista eri tilanteissa palkkionmaksustasi vastaavalta taholta.Hoitopäivä

Klikkaa päivää kalenterista ja lisää Hoitopäivä. Vuorokausipalkkio sopimuksilla voit vielä syöttää hoitoajan. Tämä ei ole kuitenkaan pakollista, vaan tyhjä hoitopäivä vastaa koko vuorokautta. Peruskulukorvaukset nousevat automaattisesti maksuun toimeksiantosopimuksen tiedoista. Voit poistaa kulukorvauksen maksun tarvittaessa omasta kohdastaan. Tallenna ja seuraava vie suoraan seuraavan hoitopäivän raportointiin. Voit myös liikkua Enter -painikkeella seuraaviin päiviin.


Huom. Mikäli hoitopalkkion perusteena on Kuukausipalkkio, ei Hoitopäiviä tarvitse raportoida erikseen ennen vahvistusta, ainoastaan poikkeukset (koulutuspäivä, irtisanomisaika, peruuntunut hoitopäivä, perhehoidon vapaa, perhehoidon vapaa etukäteen).
Monisyöttö

Kun klikkaat Monisyötön aktiiviseksi, voit raportoida useamman päivän kerralla mikäli Päivän tyyppi ja tiedot ovat täysin samat. Valitse ensin kalenterista kaikki päivät, arkipäivät tai yksitellen klikkaamalla haluamasi päivät ja paina sen jälkeen Muokkaa päiviä. Tätä toimintoa voidaan käyttää myös siten, että valitset päivät näppäimistön Ctrl -painike pohjassa ja sen jälkeen Muokkaa päiviä.

Koulutuspäivä

Raportoi Koulutuspäivä omalla tyypillä, jonka kulukorvauksen voit poistaa tarvittaessa.

Irtisanomisaika

Raportoi Irtisanomisaika omalla tyypillä, jonka kulukorvauksen voit poistaa tarvittaessa.

Peruuntunut hoitopäivä ja palkaton peruuntunut hoitopäivä

Raportoi Peruuntunut hoitopäivä omalla päivän tyypillä. Kulukorvauksen voit poistaa tarvittaessa. Voit myös merkitä päivän keskeytyneeksi hoitajasta johtuvasta syystä.


Peruuntut hoitopäivä (palkaton) kirjataan sellaisille päiville, joista palkkiota ei tule maksaa.
Perhehoidon vapaat

Raportoi vapaapäivät omalla hoitopäivän tyypillä. Laatikossa näkyy vapaapäivän tyypin kohdalla jäljellä olevien vapaapäivien lukumäärä, jotka ovat kertyneet palvelussa ja/tai tuotu palkkionmaksajan toimesta toimeksiantosopimuksen siirtyessä Oima-palveluun. Käytä tyyppiä vapaa etukäteen, mikäli kunta on myöntänyt palvelussa tulevaisuudessa kertyviä vapaita käytettäväksi, eikä varsinaisia kertyneitä vapaita ole käytettävissä. Molemmista voit tarvittaessa poistaa kulukorvauksen tai merkitä Hoito kodin ulkopuolella (50% kulukorvaus).
Vapaiden käyttö

Kun sopimuksella on palkkioperusteena vuorokausipalkkio, palvelu tuo mahdolliset kertyneet vapaat automaattisesti maksuun hoitojaksoa vahvistettaessa.
Kuljetukset

Hoitopäiville voidaan merkitä kuljetuksia, jos ne sallittu sopimuksella. Kuljeksia voi merkitä kahden tyyppisiä: hoitoon tai hoidosta.Matkakustannusten korvaukset

Hoitojakson lisätoiminnoista voit raportoida erillisiä Matkakustannusten korvauksia.
Matkakustannusten korvaus: Kilometrikorvaus

Lisäkorvauksella voit raportoida erikseen korvattavia kilometrikorvauksia. Palvelu tarjoaa automaattisesti verottajan vahvistamaa á hintaa.Matkakustannusten korvaus

Lisäkorvauksella voit raportoida erikseen korvattavia matkakustannusten korvauksia euromääräisenä, erimerkiksi bussiliput.

 Raportoidun päivän korjaaminen

Voit korjata raportoituja hoitopäiviä niin kauan, kun et ole vahvistanut hoitojaksoa. Avaa päivä kalenterista ja vaihda päivän tyyppi, tai Tyhjennä hoitopäivä kokonaan. Muista tallentaa hoitopäivän muuttunut tai poistettu kirjaus.


Hoitojakson huomautukset

Hoitojakson huomautuksiin voit kirjoittaa tarvittaessa hoitojaksoon liittyvän kommentin, jonka palkkionmaksaja käsittelee.
Hoitojakson vahvistus

Kun hoitojakson raportointi on valmis, Vahvista hoitojakso.


Jos olet tehnyt kirjauksia hoitojaksolle, saat vahvistamisen yhteydessä yhteenvedon tekemistäsi kirjauksista. 


Jos vahvistat hoitojaksoa, jolla ei ole lainkaan merkintöjä, vahvistusikkuna näyttää tältä:


Hoitojakson tilaksi muodostuu Hoitaja hyväksynyt. Hyväksytyn hoitojakson kohdalla näkyy myös päivämäärä ja kellonaika, milloin olet jakson vahvistuksen tehnyt.


Mikäli vahvistat hoitojakson virheellisillä tiedoilla, voit pyytää palkkionmaksajaa palauttamaan jakson sinulle muokattavaksi tai pyytää palkkionmaksajaa tekemään korjauksen ennen palkkiosi maksuun siirtämistä.Palkkiolaskelman tarkastelu

Kun palkkionmaksaja on hyväksynyt hoitojakson maksuun, jakson tilaksi muodostuu Hyväksytty ja pääset tarkastelemaan Palkkiolaskelmaa Hoitopäivät - näkymään muodostuvan painikkeen kautta.Löydät palkkiolaskelmat myös palvelun ylävalikosta Palkkiot - näkymästäPalkkionmaksujen listaukselta pääset tietylle laskelmalle klikkaamalla Näytä palkkiolaskelma


Huom. Mikäli sinulle tulee kysyttävää palkkionmaksuusi liittyen, löydät palkkionmaksustasi vastaavan tahon yhteystiedot palkkiolaskelmaltasi.Veroraportti

Veroraportti on tulossa saataville myöhemmin.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.