Omais- ja perhehoidon tuki

Lähetä tukipyyntö Omat tukipyyntöni
Tervetuloa
Kirjaudu

Sähköisen toimeksiantosopimuksen allekirjoittaminen

Osalla hyvinvointialueista on Oimassa käytössä sähköisesti allekirjoitettavat sopimuspohjat. Tämä tarkoittaa sitä, että hyvinvointialue luo sopimuksen Oimassa ja lähettää sen sähköisesti allekirjoitettavaksi hoitajalle. Hoitajan tulee lukea sopimus Oimassa ja allekirjoittaa sopimus sähköisesti allekirjoitus-painikkeesta. Tässä ohjeessa käydään läpi vaihe vaiheelta läpi allekirjoitusprosessi hoitajan näkökulmasta.SISÄLTÖ
Sähköisen sopimuksen allekirjoituspyyntö

Sähköisen sopimuksen allekirjoituspyyntö lähetetään hoitajan sähköpostiosoitteeseen. Pääset tarkastelemaan sopimusta sähköpostiviestissä olevasta linkistä.


Alla olevassa esimerkissä on nähtävissä kuva sähköpostiviestistä, silloin kun olet luonut Oimaan tilin ja tehnyt vahvan tunnistautumisen. Viestissä kehotetaan kirjautumaan palveluun. Pääset kirjautumaan Oimaan menemällä sivulle minun.oima.fi tai painamalla "Katso sopimusta"-painikkeesta.


Alla löydät esimerkkikuvan sähköpostiviestistä jonka vastaanotat, silloin kun et ole vielä luonut Oimaan tiliä ja tehnyt vahvaa tunnistautumista. Sähköpostissa pyydetään vahvistamaan sähköposti palveluumme. Vahvistamisen jälkeen pääset tarkastelemaan sinulle lähetettyä sähköistä sopimusta. 

Sähköpostisi vahvistuu Oimassa oleviin tietoihisi, kun luot tilin ja teet vahvan tunnistautumisen pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Tili tulee luoda samalla sähköpostiosoitteella, johon olet saanut pyynnön sopimuksen allekirjoittamisesta. Pääset luomaan tilin Oimaan menemällä sivulle minun.oima.fi tai painamalla "Vahvista sähköposti"-painikkeesta.
Allekirjoitusta odottava sopimus

Kun kirjaudut Oimaan näet mahdollisesti allekirjoitusta odottavan sopimuksen "Toimeksiantosopimukset"-listassa. Jos sopimus on tilassa "Odottaa hyväksymistä", niin sopimusta ei ole vielä kaikkien osapuolten (hoitajan tai hyvinvointialueen) toimesta allekirjoitettu.
Myös "Sopimukset"-välilehdellä voit tarkastella mahdollisesti keskeneräisenä olevia sopimuksia. Allekirjoituksia odottavat sähköiset toimeksiantosopimukset on löydettävissä "Keskeneräiset"-välilehdeltä.

Sopimuksen allekirjoittaminen sähköisesti

Pääset allekirjoittamaan sopimuksen joko sähköpostiviestissäsi olevasta linkistä tai klikkaamalla itsesi hyväksymistä odottavalle toimeksiantosopimukselle.


Sopimuksen allekirjoittaminen tapahtuu painamalla "Allekirjoita"-painiketta. Allekirjoittamisen jälkeen sopimukselle jää aikaleima allekirjoitushetkestä.
Sopimuksen allekirjoituspyynnön hylkääminen


Jos sopimuksella on mielestäsi virheellistä tietoa tai et jostain muusta syystä voi hyväksyä sopimusta sellaisenaan, sähköisen sopimuksen allekirjoituspyynnön voi myös hylätä painamalla sopimuksen yläosassa olevasta "Hylkää ehdotus"-painikkeesta.Kun sopimuksen allekirjoituspyynnön hylkää, tulee myös hylkäämisen syy täyttää. Syy sopimuksen hylkäämiselle täytetään "Perumisen syy"-lokeroon. Näin tieto hylkäämisestä menee hyvinvointialueella sopimuksen laatijalle ja tarvittavat toimenpiteet voidaan tehdä sopimuksen korjaamiseksi. 

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.